След домакинската загуба от "лебедите" Ливърпул приема Челси

Спорт

23-01-2017, 14:59

Снимка:

Канал 3

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тотнъм помогна на Ливърпул

Челси най-сигурен за шампион от Топ 5

Играчите на Клоп може да скъсят дистанцията от "сините" на седем точки

През уикенда Ливърпул отново заговори за себе си. В свой стил мърсисайдци погледнаха лежерно на мача с "лебедите" от Суонси. И хвърлиха сензацията като загубиха с 2:3. Допуснаха уелските гости да им поведат с 2:0 след попадения на Йоренте. После Фирмино с два гола възстанови равенството. И когато се очакваше пълен обрат дойде попадението на Сигуртсон и Ливърпул изгуби с 2:3.

Водачът Челси не допусна изненада и би Хъл Сити с 2:0. Така "сините" са първи с 55 точки, а Ливърпул е четвърти с 45 точки.

Но в 23-ия кръг Ливърпул отново е домакин. При това не на кой да е, а на Челси. Играчите на Клоп имат прекрасната възможност да победят и да намалят разликата на седем точки. Още повече,че в началото на английския шампионат във втория кръг на 16 септември 2016 година Ливърпул победи Челси с 2:1 насред "Стамфорд Бридж". Тогава мърсисайдци поведоха с 2:0 още пре първото полувреме с попадения на Деян Ловрен и Джордан Хендерсън. В средата на второто полувреме Диего Коста намали на 1:2.
Но това бе началото на шампионата и тази загбуа на Челси очевидно не е повлияла на сегашната форма на играчите на Конте.

В директен двубой Ливърпул може да покаже,че Челси все още не е сигурен първенец и хората на Клоп да продължат да се борят за лелеяното първо място, което им се изплъзва толкова години.

В отминалите 22 кръга Челси има 18 победи, един равен и три загуби. Ливърпул е с 13 победи, шест равни и също три загуби. Да, по загуБи двата отбора има равни показатели. Но Челси има пет победи повече. А Ливърпул е с пет равни повече от Челси. И тези ремита са загуба на точки във всеки мач.

Програмата от 23-ия кръг на Висшата лига предлага добрата възможност на Ливърпул да намали точковата разлика с Челси заради директния двубой на "Анфийлд". Наистина предстои страхотен мач, в който ще се види доколко Челси може да удържи шампионската си мотивация в Ливърпул. И доколко Лалана и съотборниците му са готови да победят Челси.