Тотнъм помогна на Ливърпул

Спорт

05-01-2017, 13:03

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ян Вертонген поднови договора си с Тотнъм

Арсен Венгер: Челси са много силни

Победата на "шпорите" над Челси направи битката за първото място още по-интересна

С два гола на английският национал Деле Алли в 20-ия кръг на Висшата Лига Тотнъм победи Челси с 2:0. С тези две попадения Деле Али вече има 10 в досегашните 20 кръга.

По този начин "шпорите" помогнаха на Ливърпул,а и на себе си, в битката за титлата. В момента начело е Челси с 49 точки. Втори е Ливърпул с 44. Трети стана Тотнъм с 42.Четвърти е Манчестър Сити също с 42. На пето място е Арсенал с 41. Шести са Манчестър Юнайтед с 39. На седмо място е Евертън с 30.

Със сигурност Клоп и неговите футболисти могат да се ядосват, че завършиха наравно като гост на Съндърланд 2:2. При победа на Ливърпул, сега марсисайдци щяха да имат 46 точки. И да бъдат само на три от Челси. Но и така първенството стана още по-интересно.

Любопитно е да се види как ще се отрази тази затуба на Челси след като досега бе с 13 поредни победи. Дали Конте ще успее да върне отбора на победния път само след този загубен мач. Или загубата от Тотнъм ще се отрази психологически на отбора.

Въобще мачовете в първата шестица се очертават като мини Шампионска лига. Да не забравяме старото правило, че шампион на Англия се става като побеждаваш не само в срещи със силните отбори, а най-вече тези от долните етажи на таблицата. Най-близо до първите шест е приятно играещия отбор на Евертън, който е способен да обърка нечии сметки. Да не говорим за Борнемут, който след обрат над Ливърпул от 1:3 до 4:3, бяха готови да сразят Арсенал като водеха с 3:0, но "артилеристите се измъкнаха с 3:3.