Лига Европа предлага много оспорвани мачове

Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Рома и испанските отбори изглеждат фаворити

Остава месец до първите 1/16 финали за Купата на Лига Европа. Нашият представител Лудогорец има своите шансове срещу Копенхаген. И продължаване на 1/8 финалите.При добър жребии след това може да постигне планираната цел четвъртфинал в Лига Европа.
Фаворити за спечелване на трофея, както винаги, са  испанските отбори. За разлика от френските и италианските тимове, които подценяват турнира, представителите на Иберийския полуостров се борят докрай.
Известно изключение може да направи Рома, ако реши да води битка на два фронта. "Вълците" са близо до "бианконерите" в класирането и може да предпочетат в един момент да участват само в шампионския маратон на Серия А. Освен, ако Юве бързо, бързо не дръпне отново напред, както става в предходните сезони.

Италианският Фиорентина и френския Сент Етиен са типични представители на Серия А и Лига 1, които всеки сезон се борят със зъби и нокти във вътрешните първенства за място в Лига Европа. И веднъж вече достигнали този турнир започват да играят с отегчение, дори още в групите.

Да не забравяме английските представители каквито са Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Тук, двата отбора ще водят здрава битка за продължване в турнира благодарение на амбициозните си треньори. Моуриньо в Юнайтед и Почетино в Спърс не делят турнирите на големи и малки. На всичко отгоре не са свикнали да губят. И ако не се паднат в по-ранна фаза помежду си със сигурност може да ги видим към полуфиналите. А защо не и на финала в Стокхолм.
 
Да не забравяме отбори като Аякс и Зенит Санкт Петерсбург. От тях също може да се очаква добра серия,при условие, че по-нататък не изтеглят тежък жребии.