Лудогорец срещу ФК Копенхаген на 1/16-финалите в Лига Европа

Първите мачове ще се изиграят на 16 февруари, а реваншите - на 23 февруари

Лудогорец ще играе срещу ФК Копенхаген на 1/16-финалите на Лига Европа! Това отреди жребият, теглен в централата на УЕФА в Нион.

Припомняме, че българският представител достигна до тази фаза на турнира като един от отборите, заели трето място в своята група в Шампионската лига. Тимът от Разград бе в урната на непоставените, заедно с другите три трети отбора в групите на ШЛ с по-слаби показатели, както и с 12-те отбора, завършили на второ място в групите на Лига Европа.

Първите мачове от 1/16-финалите на Лига Европа ще се изиграят на 16 февруари, а реваншите - на 23 февруари. Лудогорец ще бъде гост във втората среща, тъй като е сред непоставените тимове.

ФК Копенхаген е футболен клуб от едноименния град Копенхаген, Дания. Играе в Датската суперлига и е сред най-успешните отбори в Дания, както и най-високо поставеният скандинавски отбор в ранкинглистата на УЕФА. Отборът е шампион на Дания 7 пъти, печелил е 4 купи на Дания, а през сезон 2006-07 за първи път се класират в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът е основан през 1992 г. като голямо клубно обединение между 2 тима от Копехаген - КБ (15 пъти шампион на Дания) и „Б 1903“ (7 пъти шампион). ФКК играе мачовете си на „Паркен стадион“, който е и национален стадион. Основен съперник в датското първенство.