Садио Мане:Ще мисля за Ливърпул и в Сенегал

Стъридж е в добра форма

Нападателят Садио Мане сподели, че вярва в клуба си Ливърпул и знае, че той ще се справи и без него, когато замине за Сенегал за Купата на африканските нации.

Мане е водещият голмайстор на клуба с 8 гола и именно той се превърна в герой в дербито с Евертън, като вкара победния гол в добавеното време на мача.

Футболистът ще отсъства през почти целия януари месец. На 23 януари е последната среща на Сенегал от груповата фаза, а очакванията са страната му да се класира напред в турнира.

Преди да замине, сенегалецът ще може да помогне на "мърсисайдци" в мачовете срещу Стоук Сити, Манчестър Сити и Съндърланд.

Той обаче ще пропусне редица важни срещи.

От клуба се надяват Даниел Стъридж, който се завърна от контузия да успее да замести подобаващо Мане. Освен това се очаква Филипе Коутиньо да се възстанови.

"Няма да ми бъде лесно да замина със Сенегал. Бих се радвал да продължа да играя със съотборниците си и да помогна на отбора, но мисля, че те ще разберат, защото това е моята страна и моята мечта.", споделя нападателят.

"Ще им стискам палци, но без мен тимът ще е същият. Даже по-добър. Те ще се справят. Все пак Коутиньо се връща. Матип и Стъридж също. Много се радвам за Даниел. Не му беше лесно да не играе. Имаше много контузии, но той помага много на клуба", завърши той.