Юрген Клоп: Този отбор на Ливърпул е нов, ние сме нови

Оптимисти сме за бъдещето

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп призова сравненията между неговия състав с тези на мърсисайдците от близкото минало да спрат.

"Намираме се на добра позиция и съм наясно, че хората сравняват този отбор с други от близкото минало. Говорим за такива на Ливърпул от преди три години, десет, пет, 25.

Този отбор обаче е нов. Ние сме нови. Нашата история започна преди няколко месеца и не можете да ни сравнявате с когото и да било. Не ни карайте да носим чужда история на гръб, защото ние искаме да създадем нещо в близкото бъдеще", каза мениджърът на лидерите в класирането на Висшата лига.

"Ако искате да ни повтаряте, че чакате титлата или каквото и да било друго вече 20 години, ще ви отговорим, че пробваме да стигнем до нея само от един сезон. В момента се чувстваме свободни и сме оптимисти за бъдещето", добави германецът.

Следващият мач на мърсисайдците е гостуване срещу Саутхемптън на 19-и ноември. "Светците" са с актив от 13 точки и са на десето място, след като през изминалия уикенд загубиха с 1:2 от намиращия се под чертата на изпадащите отбор на Хъл Сити.