Жертвите от коледния базар в Берлин станаха 12

Водачът на камиона е арестуван

По последни данни 12 души са загинали, а 48 са ранени, след като камион се вряза снощи в коледен базар в Берлин към 20:00 ч. местно време. Състоянието на много от ранените е тежко и полицията не изключва възможността броят им да се увеличи, съобщи Нова ТВ. 

Полицията съобщи, че има арестуван за инцидента на "Брайтшайдплац", като малко по-късно стана ясно, че това е водачът на камиона. Според очевидци на произшествието той не се е и опитал да спре, а е карал с висока скорост и без включени светлини, поваляйки хора и сергии.

 Камионът е с полска регистрация и в него освен шофьора е имало и още един човек, който е мъртъв, съобщават от полицията. 

Според личните документи, открити в него, той е поляк, служител на фирмата, собственик на камиона. Камионът е собственост на полска фирма, натоварен със стомана и е пристигнал от Италия. 

Българското външно министерство проверява дали има пострадали български граждани. Посолството ни в Берлин остава във връзка с всички местни власти и следи ситуацията, съобщи външният министър Даниел Митов.

Телефонът за връзка с посолството на  България в Берлин е: +49 176 12299193