Премиерът получи ръчно изработена икона от автора й, Петър Манчев

Петър Манчев е признат майстор на икони с метален обков

Майсторът на икони Петър Манчев се срещна с премиера Бойко Борисов и го дари с уникална ръчно изработена икона на Св. Георги Победоносец в знак на благодарност за направеното от правителството.

"Както той не прави компромиси при изработката на творбите си, така и ние направихме всичко възможно да възобновим стари светини, да изградим нови храмове, за да се съхранят вярата и християнските ценности на нацията ни", сподели премиерът в личния си профил на социалната мрежа Фейсбук.

Петър Манчев е признат майстор на икони с метален обков. Той се занимава с правенето на икони повече от 40 години. Богатият му опит, в този така трудоемък и прецизен занаят, му позволяват да се справя с трудностите при сътворяването на различните уникални по вида си икони. Въпреки възможността да използва методи за серийно производство майсторът от град Пловдив никога не прави компромис за сметка на качеството, което може да бъде достигнато само чрез традиционния метод за ръчна изработка на отделните видове икони.

Майсторът на икони Петър Манчев, с който се срещнах днес, ми подари уникална ръчно изработена икона на Св. Георги Победо...

Публикувахте от Бойко Борисов в 7 декември 2016 г.