Д. Атанасова: ГЕРБ са склонни да подкрепят правителство в рамките на това НС

Странни процеси текат в Реформаторския блок, редно е да подкрепим Патриотичния фронт за правителство с ясна програма

ГЕРБ са склонни да подкрепят правителство в рамките на това Народно събрание, но няма да участват в него. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът Десислава Атанасова. Приемането на бюджета за следващата година, предстоящата зима, проблемът с мигрантите - тези теми мотивират политиците в посока да предпочетат ново правителство, вместо предсрочни избори, коментира Атанасова. 

Дали ГЕРБ със сигурност ще подкрепи подобно правителство предстои да видим и то след като е ясна програмата на това правителство, след като е ясен структурния състав, а и персоналния такъв. Защото е ясно, че ГЕРБ няма да участва, нито с министър председател, смятам че и министри от ГЕРБ няма да заемат местата, на които са в момента, коментира депутатът. В политиката емоционалните чувства са без значение, ние бяхме правителство зад една програма. Както Патриотичният фронт не участваше със свои министър, ние смятаме, че е редно да ги подкрепим, само защото сме били партньори в тези две години, зае позиция Десислава Атанасова. „Трябва да видим програмата на това правителство и да видим дали ще го подкрепим”, каза още тя.
„Позицията на ГЕРБ е последователна с оглед на това, че няма да участва в следващо правителство”, уточни тя и пак посочи защо кабинетът е подал оставка. „Някой колеги политолози смятат, че не трябва да се обвързват резултатите от изборите за президент с парламентарните, но ние в ГЕРБ смятаме, че това е най-правилният начин да носиш отговорност” каза тя.

Тя коментира и обстановката в Реформаторския блок. „Москов, целият РБ се отказа от него, ДСБ също, но той пък твърди, че е част от реформаторите. Странни процеси вървят там”, смята депутатът от ГЕРБ. „Вътре в РБ явно има много тежки проблеми, още от европейските избори, от тогава, когато ДСБ гласува преференциално и измести Меглена Кунева”, каза още Атанасова. По думите ѝ Корнелия Нинова управлява не само от „Позитано” 20. Защо г-н Радев се скри и не чу какво е на този дебат. Това, че ще има достъп до класифицирана информация е направо смешно. Той като военен е имал достъп. Колко е смешно да казваш, че носиш отговорност, но само в студиото”, коментира Атанасова липсата на новоизбрания президент от КСНС при Плевнелиев вчера.

Крайно време е да мислят и за държавата ни, не само за партийния си интерес.