Горанов: Държавата е далеч от някакъв колапс

Управлението не трябва да е самоцел на никого

"Държавата е далеч от някакъв колапс. България няма от какво са се спасява, освен от популизма. Държавата стои добре, втори сме по ръст в ЕС. Това, което е важно, хората да продължат да си вършат работата”, каза финансовият министър в оставка Владислав Горанов в предаването "Здравей България по Нова телевизия.

Според него е наивно да се мисли, че в този парламент може да има друго правителство. Причината е, че е нужна сериозна подкрепа, за да се налагат трудни решения, а не било въпрос на аритметика. "Няма нищо драматично в оставката на кабинета", заяви Горанов. За него е ирационално и ненужен експеримент да се прави сега правителство. Затова и не било смислено решение да се подкрепи евентуален кабинет на патриотите. Най-правилно било да се мине през предсрочни избори без да се правят опити за ново правителство в този парламент.

Управлението не трябва да е самоцел на никого, каза още Горанов. Министър Горанов обясни, че въпреки похвалата, която получи от патриотите в която бе определен като успешен министър, не би приел участие в евентуален техен кабинет.