Дебитни карти развиват финансовата култура на децата - bulgaria.utre.bg

Дебитни карти развиват финансовата култура на децата

24 ноември 2016, 11:16 | Bulgariautre
  • Снимка:
    Fibank.bg

Новите дебитни карти на Fibank за деца и тийнейджъри са без такси и улесняват управлението на парите от децата

Кой е най-добрият начин да научим децата как да управляват парите си? Чрез собствения им опит, разбира се.

След детайлно проучване на нарастващата нужда от създаване на финансова култура в детска възраст, Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага нови дебитни карти, специално разработени за деца и тийнейджъри от 7 до 18 години. Целта на картите е да подпомогне финансовото им образование – да се научат да наблюдават бюджета си, направените разходи и как да спестяват. Колкото по-рано децата свикнат да управляват джобните си пари и да носят отговорност за тях, толкова по-успешни ще бъдат след това в живота. 

Именно за тази цел, дебитните карти на Fibank са създадени с възможно най-нисък риск и най-висока степен на контрол от страна на родителите – всяка карта има лимит, съобразен с личните нужди на подрастващите и семейния бюджет. Картите са освободени от такси за издаване, поддръжка,  теглене на банкомат и плащане на ПОС-терминал и не могат да се използват за плащания в интернет. Родителите могат да следят направените разходи от децата си, като изберат да получават e-mail известия или използват системата за електронно банкиране „Моята Fibank”. По този начин те имат пълен отчет къде и за какво детето харчи парите си.

Дебитните карти за деца и тийнейджъри се издават в две възрастови категории:

 - деца от 7 до 14 години - Debit MasterCard PayPass Kids;

 - деца от 14 до 18 години - Debit MasterCard PayPass Teen.

Атрактивните дизайни на картите също са създадени от деца след проведен конкурс и оценка от компетентно жури. Всеки клиент има възможност да избере между 3 варианта на дизайн, които са направени специално за всяка възраст.

Първите отзиви сред родителите са изключително положителни. Според резултатите от фокусните групи, те най-високо ценят сигурността на картата, възможността да определят лимитите и да наблюдават къде и кога е направено всяко теглене от ПОС-терминал или плащане.

Допълнителна информация за дебитните карти за деца и тийнейджъри, издавани от Fibank, можете да получите във всеки клон на банката, на тел. *2265 или чрез сайта на банката

 Коментари (3)

Потребител
Иван
Много полезна и интересна идея. Това е един банков продукт, който наистина ще ми свърши добра работа за дъщеря ми.
26 ноември, 07:38 ч.
Потребител
Марто
Много свеж дизайн! Личи си, че тази банка е решила да бъде извън рамката и да направи нов интересен проект, за което заслужават адмирации!
24 ноември, 22:38 ч.
Потребител
Миро
Супер забавните дебитни карти
24 ноември, 12:56 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета