Антони Тренчев: Не приемам другарката Нинова да се прави на обединител на нацията

С Нинова можем да си говорим само кога ще сезира главния прокурор за неясното финансиране на президентската кампания на Румен Радев

Не приемам другарката Нинова да се прави на обединител на нацията, това бяха мажоритарни избори, а не избори спечелени от БСП. С Нинова можем да си говорим само кога ще сезира главния прокурор за неясното финансиране на президентската кампания на Румен Радев.

Това каза пред бТВ Антони Тренчев, народен представител от Реформаторския блок.

По отношение на оставката на кабинета Тренчев посочи, че Парламентарната група на Реформаторския блок има единно решение да я подкрепи. По думите му много добри неща са свършени по време на мандата, а други реформи са на средата, което поставя предизвикателство пред следващите управляващи да ги завършат. Стабилността е важна не като самоцел, а за икономическия растеж, който да доведе до подобряване на стандарта на живот на всеки българин, добави той.

Според думите му бюджетът трябва да бъде приет в сегашния му вид. Това е консервативен, десен, изпълним бюджет, който поставя във фокуса ключови реформаторски политики като образованието, здравеопазването и сигурността, заяви най-младият реформатор.