Официално: Реформаторите застават зад Цачева на балотажа

Изборът е съдбоносен - на карта е заложено бъдещето на България, заяви Цачева

Реформаторският блок ще подкрепи Цецка Цачева на втория тур. Това обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски след Изпълнителен съвет на РБ на "Раковски" 134, в който се включи самата Цачева. "Партията, която свали комунистите на власт, не може да направи действие, с което да ги върне отново на власт", каза Лукарски.

"Изборът е ценностен. На първи тур имаше няколко възможности за избор, на втори са ясни президентските двойки. Тази на десницата в мое лице и тази, зад която стоят левицата и ДПС. Аз вече съм в битка за президентската институция. Призовах лидерите без Радан Кънев, да призоват всички граждани, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, всички, които изповядват демократичните ценности, свободата и справедливостта, да ни подкрепят!", заяви Цецка Цачева на брифинг след срещата с Реформаторите.

"Ангажиментите, които съм поемала и преди това, гарантирам, че като президент, ще ги изпълня. В мига, в който стигне до мен антикорупционния закон, ще бъде обнародван. Докато това се случи, е необходимо да мобилизираме всички честни, разумни и активни български граждани. Обръщам се най-вече към младите хора, една част са разочаровани от политиците в момента, те избраха квадратчето "Не гласувам за никого". Изборът на 6-и ноември е съдбоносен! На карта е заложено бъдещето на България - дали ще отстояваме националните си интереси сред другите демократични европейски държави или за пореден път ще сменяме посоката", каза Цачева.

"Млади хора, повярвайте, по-възрастните знаем каква е алтернативата. Тази алтернатива не бива да бъде допусната по никакъв начин. Категорично! Аз съм човекът, който ще даде всичко от себе си през тази седмица, за да бъда президент на България и да гарантирам европейското и евроатлантическото бъдеще на страната заради вас", допълни Цачева, призовавайки за подкрепа всички граждани на България, които не желаят ново управление на ДПС и БСП. 

Тя допълни също така, че е готова да се срещне с кандидата за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, с когото досега не се е виждала, за да му зададе въпроса дали би допуснал червен генерал да поведе президентската институция и да направи завой в политиката на България.