Пламен Манушев: Убеден съм, че победата на втори тур ще бъде за нас

По думите му днес хората у нас имат нужда от патриотизъм

"Решаваща е втората битка. По време на кампанията се видяхме с много хора, но явно не успяхме да убедим повечето български граждани да гласуват за нас. Убеден съм обаче, че избирателите ще направят правилния избор на втория тур и победата ни ще е сигурна", заяви вицеадмирал Пламен Манушев в студиото на БНТ.

Според него има нужда да се върне самочувствието на хората. "Смятам, че трябва да върнем народната памет." Така кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев коментира посещенията си на знакови български места като Петрова нива. Самият той издирва запустели паметници и войнишки гробища на паднали за освобождението на България. "Хората трябва да помнят тези, които са загинали за свободата и обединението на отечеството. Ние го дължим на тези български войни и мъже."

Пламен Манушев заяви, че кауза и смисъл на живота му е патриотизмът. "Хората имат нужда да се върне достойнството и гордостта на българина.

"Не зная защо в Русия има толкова голям интерес към нашите избори. Може би е пропаганда, за мен този интерес е нездрав", коментира Манушев относно интереса на руските медии към президентските избори у нас.