Лазов, Найденова, Терзийска, Евтимова и Данаилова с победи в турнири на ITF

Травма сложи край на участието на Ани Вангелова на турнира на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Лазов записа две победи за ден на турнира по тенис на твърди кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. Поставеният под номер 3 българин първо  победи квалификанта Джей Кларк (Великобритания) с 6:1, 3:6, 6:1 след малко повече от два часа игра и се класира за четвъртфиналите, съобщават от БФТенис. Така той си осигури 2 точки за световната ранглиста, като за място на полуфиналите той ще срещне Вадим Урсу (Украйна). След това Лазов си гарантира участие в полуфиналите на двойки, където заедно с представителя на домакините Сарп Агабигън елиминираха Алтъй Челикбилек (Турция)/Артьом Смирнов (Украйна) с 4:6, 6:3, 10:7.

Друг наш национал – Александър Лазаров пък се отказа поради травма оттурнира в Исманинг (Германия) с награден фонд 10,000 $ при резултат 2:4 срещу Гис Броувер (Холандия) в осминафиналната фаза.

Александрина Найденова се класира за полуфиналите на двойки на турнира по тенис в китайския град Сучжоу с награден фонд 50 хиляди долара. Българката и Катаржина Питер (Полша), втори поставени в схемата, победиха Чин-Уей Чан и Я-Хсуан Лий (Тайван) с 2:6, 6:2, 14:12. Вчера българката се класира за втория кръг на сингъл след успех над японката Акико Омае с 6:3, 6:1. Така тя си гарантира 8 точки за световната ранглиста, а следващата й съперничка е Кай-Чън Чан (Тайван).

Шампионката на България Джулия Терзийска е сред най-добрите четири на турнира на твърди кортове в Лагос (Нигерия) с награден фонд 25 хиляди долара. Тя разгроми четвъртата в схемата Валерия Страхова (Украйна) с 6:0, 6:4 и се класира за полуфиналите, с което заслужи 18 точки за световната ранглиста. В схемата на двойки обаче Терзийска и Маргарита Лазарьова (Русия), четвърти поставени, допуснаха поражение на полуфиналите срещу номер 1 Валентини Граматикопулу (Гърция) и Пратана Томбаре (Индия) - 6:3, 4:6, 8:10.

Травма сложи край на участието на Ани Вангелова на турнира на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. В осминафиналите на сингъл Вангелова се отказа при резултат 0:3 срещу поставената под номер 3 Агнеш Букта (Унгария). Тя си тръгва от състезанието с 1 точка за световната ранглиста. В същата надпревара, но на двойки Диа Евтимова и Елизабет Данаилова се класираха за полуфиналите.Евтимова и София Квацабая (Грузия), водачки в схемата, победиха Ани Доналдсън (Австралия) и Теа Фабер (Хърватия) с 6:2, 6:3. Елизабет Данаилова и партньорката й Анна Словакова (Чехия) се класираха за полуфиналите без игра след отказ на съперничките им Ани Вангелова и Берфу Дженгиз (Турция).