Успехите на България на Junior Davis Cup - топ новина в сайта на ITF

Материалът, който е посветен на първия състезателен ден на първенството, започва с впечатляващата победа на България над поставения под номер 3 на Китай с 2:1

Страхотното представяне на България на световните финали на Junior Davis Cup бе основна новина в официалната страница на Международната тенис федерация ITF, секция "юноши", информира БФТенис.


Материалът, който е посветен на първия състезателен ден на първенството, започва с впечатляващата победа на България над поставения под номер 3 на Китай с 2:1. В статията се изтъква, че това е единственият поставен отбор стартирал със загуба. След това се посочва, че Адриан Андреев е бил звездата на нашия тим в този ден, записвайки две победи – на сингъл и на двойки, в тандем с Леонид Шейнгезихт. Дори снимката към материала е именно на Адриан, който само на 15 години вече има точка за световната ранглиста, а наскоро дебютира и в състезание от календара на ATP, участвайки в квалификациите на турнира в Мец.

България вече постигна две победи на Junior Davis Cup – с 2:1 над Китай и с 3:0 срещу Мароко. Днес тимът ни в състав Адриан Андреев, Леонид Шейнгезихт и Йоан Георгиев и с капитан Пресиян Коев, ще се изправи срещу Аржентина в последния си мач от групите. Ако отборът ни завърши на първо място, ще играе за местата от 1-о до 4-о в крайното класиране. Успех, момчета!