Петков и Тенева дадоха пресконференция в Косово преди мача на ВК Марица

Българите похвалиха съперничките си от Дрита

Тази сутрин женският отбор на Марица (Пловдив) пропътува разстоянието от Града под тепетата до косовския град Гниляне, където утре Жълто-сините ще направят своя дебют в Шампионската лига на Европа, срещу местния Дрита, за който пък това ще е дебют изобщо в евротурнирите.

Сякаш за да им върви по вода, проливен дъжд изпрати българските шампионки от Пловдив на този европоход. Пътуването мина безпроблемно и за обяд те вече бяха настанени в хотел Кристал в Гниляне. Малко след това старши-треньорът Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева бяха поканени на среща с косовските медии в зала Башким Селища-Петрити, където утре от 20:00 б.в. ще се проведе двубоят между Дрита и Марица.

“Първо искам да благодаря за гостоприемството, което ни оказват домакините. Пътят беше дълъг за нас, но всичко мина нормално. Вече се настанихме в хотела и отборът почива и очаква да дойде време за днешната тренировка”, каза наставникът Петков към местните журналисти. “Наистина имаме оскъдна информация за вашия отбор, но знаем, че Дрита е един много амбициозен клуб. Знам, че доста български момичета и момчета идват да играят волейбол в Косово и затова комплименти за тези ваши усилия. Знаем, че в момента се развива вашият волейбол като цяло и имате сериозни амбиции.  Нашите очаквания за утре са да се получи един добър мач и най-вече един добър резултат, който да ни помогне преди втория мач. Аз мисля, че един треньор и един отбор винаги трябва да излизат за победа и утрешният мач за нас не прави изключение. Надявам се и зрителите, които ще дойдат на мача, да бъдат удовлетворени от волейбола, който ще видят.”

“За нас това също е първи мач в Шампионската лига и се радваме, че ще участваме в това състезание“, добави Ради Тенева. “Започнахме подготовка още през август, така че се надявам, че вече сме в добра форма. Надяваме се да стане хубав мач и, разбира се, желаем победата.”

Отборът на Марица ще направи своята първа тренировка в зала Башким Селища-Петрити тази вечер от 20:30 б.в., като ще има възможност и за още едно занимание в деня на мача.