Кметът Иван Тотев посрещна шампионите от ВК Марица

Спорт

28-04-2016, 18:16

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„Добре дошли, шампиони, отново”, с тези думи кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев посрещна шампионите от волейболен клуб Марица. Преди няколко дни отборът защити своята титла от миналата година, след като спечели финалната серия в женската Национална волейболна лига „Демакс+“.

Победата над Левски (София) с 3:2 (25:18, 20:25, 25:22, 22:25, 15:11) в третия мач между двата тима от финалния плейоф в зала „Христо Ботев“ доведе до златото след 3:0 победи в серията.

„Много сме щастливи за поредна година да Ви посрещнем и да се поздравим с титлата, която прославя нашия град. Най-искрено благодаря за това, което правите за Пловдив, както и на всички, които полагат усилия да развитие на женския спорт – и на спортистите, и на техните треньори”, заяви кметът Иван Тотев. Той сподели още, че: „Тези усилия вече показват необходимите резултати. Надявам се да наблюдаваме мачове и в по-силен турнир. Всички много се гордеем с Вас и с това, което правите за нашия град, както и за това да имаме такъв волейболен клуб”.

„Надявам се и следващата година да спечелите третата поредна титла в първенството и да ни зарадвате с още награди”, допълни на свой ред заместник-кметът Георги Титюков.

Президентът на ВК „Марица” /Пловдив/ Илия Динков благодари и на момичетата, и треньорите, които донесоха радост и слава на града. Той посочи, че откакто има първенство по волейбол от 1938-ма година досега, до минала година всички титли са спечели от отбори от София, с малки изключения. „Харесва ми много да гледам в списъка с победителите - Марица 2015, Марица 2016”. Той благодари на Община Пловдив за оказаната подкрепа и съдействие в съвместната работа до момента.

Освен искрените поздрави за своя пореден триумф, те получиха и по една тениска подарък с логото на “Plovdiv 2019”.