Цачева: Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел

Имаме силата и знанието да запазим стабилността и сигурността на България, изтъкна Цецка Цачева в словото си

"Благодаря за доверието, което получих. Гледайки силата на ГЕРБ и това, което заедно сме построили за всички български граждани, имам основанието да поискам и тяхното доверие", каза Цецка Цачева по време на словото си при откриването на канидатпрезидентската кампания в зала" Арена Армеец".

"Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел. Да, президентската институция е надпартийна, но аз искам да бъда президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците. Приятели, политическата апатия е най-големия ни опонент в тази кампания. Всички заедно трябва да стигнем до максимален брой граждани, които не гласуват. България трябва да бъде фактор на сигурност и стабилност, да няма ескалация по нашите граници. Заедно с вицеадмирал Манушев ще работим за издигане авторитета на държавните институции и да работят в интерес на всички български граждани. Аз дълбоко вярвам, че не най-големите държави и народи могат да бъдат много големи в постиженията си, когато стъпят на триадата - образование, наука и бизнес. Ще прехвърлям мостове между тях, това е мой приоритет. Аз съм убедена, че ще бъда президент на Република България най-малко по две причини. Тук съм с 15 хиляди победители. Заедно с вицеадмирал Манушев сме силен екип с разумни идеи за бъдещето на България", каза Цачева.

"Днес аз съм изправена пред вас с открито сърце и с ясното съзнание за вашите очаквания. Но ние разчитаме на вашата активност в кампанията, за да може посланията да стигнат до най-голям брой български граждани. Ясно и категорично България има нужда от стабилност, нацията - единство, обществото - върховенството на закона. Всеки гражданин има право сигурността му да бъде гарантирана. Президентът е гарант на конституцията, правовата държава и справедливостта. Ще работя за продължаване за съдебната реформа, ще настоявам за независим и работещ български съд. Няма да се впускаме в компроматни битки, няма да се впускаме във водовъртежа на безсмислени битки. Дебатът трябва да се води с българския народ, а не с троловете в интернет. Ние всички работим в интерес на хората. Имаме силата и знанието да запазим стабилността и сигурността на България. Защото ние носим България в сърцето си", завърши Цачева