Дорис Пак, ЕНП-Жени: Убедена съм, че Цецка Цачева ще заслужи доверието на българския народ

През последните 2 години България стана по-стабилна и се превърна в по-голям фактор на влияние в ЕС, отбеляза тя в словото си

"Скъпи приятелю, Бойко, Скъпи приятелю Цветане, Драга Цецка, драги Йорданка, Мария и Ирена, Скъпи мои приятели от ГЕРБ, ЕНП жени проведе в събота и неделя общото си събрание в София, на което присъстваха делегати от 33 държави. За мнозина това бе първо посещение тук. Гостоприемството, което ни оказахте, бе ненадминато. Благодаря Ви! Огромна чест и радост ни оказаха със своето присъствие на форума министър-председателят, председателката на Народното събрание, госпожа кмета на София, заместник-председателя на партията и мнозина народни представители, които дойдоха да ни поздравят. Неочакваната европейска реч на министър-председателя беше високо оценена. Тя не беше в програмата и ние сме благодарни, че той ни оказа тази голяма чест да говори пред нас. И това ме доведе до спонтанното решение да остана до днес в София за това важно събитие. На важното събитие, на което за първи път жена в Република България е номинирана за държавен глава, за президент на Републиката, а именно госпожа Цецка Цачева. Това е невероятно!", каза Дорис Пак, ЕНП-Жени, по време на откриването на кампанията на ГЕРБ в "Арена Армеец".

"През последните две години България стана по-стабилна и по този начин се превърна в по-голям фактор на влияние в Европейския съюз. Премиерът е почтен посредник и надежден сподвижник на нашия канцлер Ангела Меркел. В тези тежки времена Европейският съюз се нуждае от солидарно поведение, честност и решителна воля, за да укрепне за защита на прекрасното наследство, оставено ни от Робер Шуман, за което ни завиждаше цял свят. Защитата на своето собствено съществуване, защита от унищожителните сили отвън и за съжаление, отвътре. Ето защо се радвам, че в ЕС има един убеден европеец, какъвто е Бойко Борисов! Който се застъпва за прагматично и целенасочено решение на действията на всички нас. И един пример за това е, че от тази седмица нататък централата на Фронтекс ще се намира на територията на България. Добре би било, скъпи приятели, както за България, така и за целия Европейски съюз, ако един президент на Републиката, в лицето на г-жа Цецка Цачева му оказва съдействие по този път. Разбира се, с кандидатът за виципремиер Пламен Манушев. Убедена съм, че Цецка Цачева ще заслужи доверието на народа на България! Тя има богат опит и ясна визия за развитието на страната ви. Тя е кандидатът, който заслужава най-много доверие в тези тежки времена. Скъпи приятели, Всеки един от вас, всеки един е длъжен в оставащите две седмици да убеди колкото е възможно повече хора да излязат да гласуват! Всичко зависи от всеки глас! Бог да благослови Цецка Цачева, България и ЕС!",  каза още Пак.