Борисов към Димитър Николов: Трепериш ли? Той: Много обичам Цецка Цачева

Животът

02-10-2016, 14:49

Снимка:

дарик

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: БСП не намери нито един честен и почтен кандидат

Президентът трябва да бъде със сърце, душа, силен, да вниква в трудностите, каза бургаският кмет пред съпартийците си

Много обичам г-жа Цачева. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов на събранието на партията в НДК, на което бе обявена кандидатурата на Цецка Цачева за президент, пише Флагман.бг. Премиерът Бойко Борисов преди това изреди другите обсъждани варианти, сред които беше и самият Николов. Ммалко преди да обяви решението си, Борисов се обърна към кмета: „Трепериш ли?”
Лидерът на ГЕРБ направи комплимент към Димитър Николов и заяви, че при Йоан Костадинов Бургас бил едно село, а сега станал най-хубавият град  в България.
След обявяването на кандидатпрезидентската двойка думата бе дадена на другите спрягани имена – Томислав Дончев, Димитър Николов и Йорданка Фандъкова.
Бургаският кмет каза: „В последните два месеца поне шест пъти ме номинираха и спрягаха за кандидат за президент и всички, които се готвеха да ме атакуват, за миг се навеждаха, готови да стрелят. Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ беше най-коментираната в медиите, в публичното пространство, сред политолозите, навсякъде в страната. Обвиняваха ни в неспособност да намерим подходящ човек. Обвиняваха ни в страх от силната, конкурентна кандидатура. Но истината е коренно различна. Действителността е различна. Фактите говорят обратното. В момента всички социологически агенции показват, че дори и да е неизвестен кандидат за президент от партия ГЕРБ, ние печелим доверието на хората.”
По думите на Николов това доверие е в аванс, но то има корени.