Бойко Борисов: БСП не намери нито един честен и почтен кандидат

Политика

02-10-2016, 11:47

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов в Балчик: ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов генерират доверие

Ние имаме претенциите, че всички сме честни и почтени и сме направили много за държавата, каза премиерът

„Съжалявам, че нашият опонент не намери нито един честен и почтен кандидат. Ние имаме претенциите, че всички сме честни и почтени и сме направили много за държавата и то е видимо, където и да минем. БСП като системна партия трябваше да извади свой партиен кандидат.

Това заяви преди минути председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов в НДК по време на обявяването на кандидатите на партията за президент и вицепрезидент. Искам да благодаря на Изпълнителната комисия. Разбрах, че можете да пазите тайна, похвали своите той.

По отношение на обявяването на кандидатите той посочи: „Това води до избори след това в дадено населено място и харчене на държавна пара. Затова считам, че това също трябва да бъде отчетено. Ние сме отговорни и не бихме се съгласили, ако някой инициативен комитет покани някой от нас, да отидем да му се подчиняваме, защото не знаем кои са там”, изтъкна премиерът. ”.„Заслужава си такава тема да бъде дискутирана. Това са кметове, това са министри, това са депутати, това са областни управители – присъстващите тук”, каза още той.

Той коментира още, че вечерта, след като новият президент бъде избран, той ще трябва да се еманципира от ГЕРБ. „Това не е ли лицемерие”, попита той. Според него, и президентът Плевнелиев се е опитал да покаже, че „е различен от нас, но не му се получи. Въпреки че направи много добри неща”.