Украйна на крачка от безвизов режим - bulgaria.utre.bg

Украйна на крачка от безвизов режим

27 септември 2016, 09:03 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    pixabay.com

Ресорната еврокомисия подкрепи Киев

Окончателното решение трябва да се вземе с просто мнозинство от самия Европейски парламент

Комисията на Европейския парламент по гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи одобри доклад и проект за законодателна резолюция за предоставянето на безвизов режим на Украйна, съобщи “Корреспондент“. „За“ са гласували 38 депутати, „против“ – четири, а един се е въздържал. Членовете на комисията не приеха нито една поправка, внесена към доклада от евродепутата от България Мария Габриел от ЕНП.

„Това е важна стъпка към окончателното решение, което очакваме в скоро време“, коментира решението на комисията президентът на Украйна Петро Порошенко на своята страница във „Фейсбук“. Президентът, който днес навършва 51 години, също отбеляза, че „по-добър подарък за рождения ден не може да има“.

Трябва да се отбележи, че резултатите от това гласуване са промеждутъчни. В съответствие с процедурите на ЕС, окончателното решение трябва да се вземе с просто мнозинство от самия Европейски парламент. В случай на съгласие, решението на депутатите трябва да бъде утвърдено от министрите в Съвета на ЕС.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Кръщенето на Принц Луи
Кръщенето на Принц Луи