Вдъхновен Лудогорец среща разколебан ПСЖ

Спорт

24-09-2016, 15:04

Снимка:

24 часа

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лудогорец вече е в друга орбита

Новият треньор на ПСЖ вече е Унай Емери

"Орлите" могат да се възползват от загубата на парижани в Тулуза

Отборът на Лудогорец е вдъхновен преди мача с ПСЖ  след двете победи при гостуванията във Враца и в Стара Загора. „Орлите“ победиха убедително Ботев(Враца) на 1/16 финал за Купата на България с 4:0 на врачански терен. И вчера, за първенство, на стадиона на Верея биха новака с 5:1.

В петъчен мач от седмия кръг на френската Лига 1 съперникът на разгрдачани в Шампионската лига ПСЖ претърпя загуба като гост с 0:2 на Тулуза. Очевидно новия треньор Унай Ември все още не може да намери подходящата вакса за столичния тим. Лъсва липсата на Златан Ибрахимович, който сам побеждаваше отборите във Франция. Това бе втора загуба на ПСЖ. В началото на шампионата настоящия шампион загуби като гост на Монако с 1:3.

Естествено мачовете в групите на Шампионската лига са от съвсем друго естество за разлика от първенствата на страните. Но се вижда отчетливо,че ПСЖ ,поне в началото на сезона, не е оня тим, който мачкаше убедително при Лоран Блан по същото време на сезона.

Кавани продължава да прави пропуски. Той ги направи и в първата среща от групите на ШЛ с Арсенал, независимо,че откри резултата. И в мача на стадион „Мюнисипал“ в Тулуза също. Никой няма да му се разсърди, ако продължи с изпускане на голове и на стадион „Васил Левски“ в сряда вечер.

Другият плюс на българския тим е,че съставът е същият от миналия сезон. Лидерите на отбора продължават да играят в тима от Разград. Докато играта на ПСЖ в предишния сезон се въртеше все около Златан и неговата липса сега се отразява очевидно. Смяната на треньора също.

От тази гледна точка Лудогорец може да се възползва от колебливото моментно състояние на френския тим.

Силата на Лудогорец е в неговия колектив. Българските и чуждестранните футболисти отдавна са сформирали  футболна симбиоза и тя работи безотказно.

Не случайно старши треньорът Георги Дерменджиев обяснява:“Всеки чужденец,който дойде в отбора първо се напасва с колектива. И след това със съществуващата тактика. Ние не правим тактика съобразно футболисти. А взимаме играчи, които да отговарят на нашите тактически изисквания“, добавя убедено треньора на отбора.

Съвременната база на тима и кокетния стадион създават положителна енергия и допринасят близостта на играчите на терена и извън него да работи за постоянното израстване на Лудогорец.
Резултатите показват,че тима от Разград вече има стандарт на средноевропейско ниво и доста отбори в Европа се съобразяват с „орлите“.

Стилът на Лудогорец е такъв,че футболистите обичат да играят повече с топката, но за сметка на това го правят бързо и често атаките на „зелените“ поставят в шах съперниковите отбрани.

Пълният стадион „Васил Левски“ в сряда вечер ще очаква поредното зрелище от страна на вдъхновения за нови успехи Лудогорец.