Лудогорец вече е в друга орбита

"Орлите" можеха да си тръгнат с победа от Базел

Лудогорец вече наистина е в друга орбита. В първото си участие в групите на Шампионската лита преди две години на "Анфийлд" за малко изпуснаха ремито. Сега, в Базел лудогорци могат да съжаляват,че не победиха след уникален гол на Кафу. Бразилецът премина с невероятен финт двама играчи на домакините и с швейцарска точност прати топката в обратния ъгъл на вратаря на Базел  точно в края на първото полувреме.

Неразбирателство в края на мача между Владо Стоянов и защитник, които не му подвикна, коства изравняването. След приключването на срещата Марселиньо съвсем нормално, вместо да бъде доволен, бе бесен за изпуснатата победа.


Лудогорец показа невероятна ефективност и държеше топката,когато трябва, като в игра на билярд. След като ПСЖ и Арсенал направиха също 1:1, нещата в групата могат да се завържат в полза на българския отбор.

Още във втората среща на стадион "Васил Левски" момчетата на Георги Дерменджиев имат шанс, не само за реми, срещу неубедителния засега френски тим с новия наставник Унай Емери.

Лудогорец съвсем спокойно с тази игра може да постигне трите точки. Но и равен резултат с парижани, и после домакинска победа срещу Базел, може да прати сигурно отбора от Разград през пролетта в елиминациите на Лига Европа.

С оглед на показаната игра в Базел, апетитът идва с яденето и тимът на Георги Дерменджиев показа,че е готов дори за битка за второто място. А футболът е игра на ефективност. Така, че поне докато има възможност, защо отборът да не се цели и в първата позиция...