Засилени полицейски проверки по пътищата в почивните дни

Най-натоварен се очаква да е трафикът по магистрала "Хемус", където се ремонтират тунелите "Витиня" и "Ечемишка", както и виадукт "Елешница"

Допълнителни патрули на полицията ще следят за спазването на пътните правила в цялата страна, съобщава БНТ. Причината - засиленият трафик по всички основни пътни артерии в страната днес и по време на серият почивни дни около 6-ти септемврии - Денят на Съединението.

Най-натоварен се очаква да е трафикът по магистрала "Хемус", където се ремонтират тунелите "Витиня" и "Ечемишка", както и виадукт "Елешница". Движението по тях се осъществява двупосочно в платното за София и е възможно да се образуват колони от автомобили. За облекчаване на трафика при тунел "Витиня" е осигурен и обходен маршрут.

Засилен трафик се очаква и по автомагистралите "Тракия" и "Струма", както и по път Е-79 в посока границата с Гърция. Между 16 и 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

По време на почивните дни са организирани и специализирани полицейски операции за шофиране без книжка и за употреба на алкохол зад волана.

Проверки ще се извършват и по третокласни и общински пътища, подходи и райони на питейни и развлекателни заведения, включително и в нощните часове. Полицаите ще следят и за използването на обезопасителни колани и документи за изправност на превозното средство.