Засилен контрол по пътищата в областта!

Крими

21-05-2016, 05:44

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С цел обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивните дни Областната дирекция на МВР – Велико Търново предвижда засилено полицейско присъствие в дните 20,21 и 24 май. Екипите на сектор „Пътна полиция” ще подпомагат и регулират движението и ще осъществяват строг контрол по отношение на водачите с рисково поведение, извършващи неправилно изпреварване, отнемане на предимство, както и на водачи с опасно и демонстративно шофиране, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.   
Съгласно заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” в периода от 16,00 ч. до 20,00 ч. на 20 май и от 14,00 ч. до 20,00 ч. на 24 май ще бъде въведена временна организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа на моторни 
 превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.  
В почивните дни се предвижда провеждането и на специализирани полицейски операции по третокласните общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. Строг контрол ще се осъществява по отношение на водачи, седнали зад волана без необходимото свидетелство за управление на автомобила или след употреба на алкохол. Отношение ще се взема и спрямо водачи и пътници без поставени обезопасителни колани или каски, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.