Бежанец, опитал да запали жена си, загина в Германия

В резултат от инцидента жената е със сериозни изгаряния, двама други са ранени

Имигрант, настанен в бежански център в Германия, е загинал днес, опитвайки се да запали съпругата си, предава "Франс прес". В резултат от инцидента жената е със сериозни изгаряния, като е засегната и част от сградата, в която се е разиграла сцената.

Извършителят - 45-годишен мъж, чиято националност не се споменава, е бил в полезрението на полицията и преди, съобщават властите в Рюдесхайм на Рейн в централната провинция Хесен.

Мъжът и жената са се били разделили преди инцидента. Съпругата на загиналия е откарана в болница с хеликоптер, съобщава полицията.

В сградата, част от бежанския център, където са били настанени двамата, са ранени още двама човека. В зданието са живяли общо 14 души.

Германия е подложена на изключително силен миграционен натиск, като за една година е приела близо 1 милион мигранти. Очакванията са тази година във Федералната република да дойдат още 300 000 бежанци.

Този факт принуди германските власти да започнат да настаняват новодошлите в хостели, спортни зали и бивши военни казарми, които поради пренаселеността си често стават арена на сблъсъци сред миграните и сериозна битова престъпност.