Полиция разтури бежански лагер в Париж

Свят

02-06-2015, 12:26

Снимка:

frworld.com

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Автобуси извозват стотиците африканци към специални подслони

Десетки френски полицаи разтуриха лагер със стотици африкански бежанци под мост към метрото в северната част на Париж, съобщава „Франс прес".

Повече от 350 бежанци, повечето са от Судан, но също има от Еритрея, Сомалия и Египет, живееха в лагер под метролиния между станциите La Chapelle и Barbes-Rochechouart в северната част на френската столица, пише агенция нюз.

Лагерът се е появил през лятото на 2014 година, но броят на обитателите му нарасна през април, след като хиляди имигранти от Северна Африка успяха да достигнат до Европа през Средиземно море.

Властите поставиха табели през уикенда, с които наредиха на мигрантите да напуснат лагера в рамките на 48 часа. Рано тази сутрин полицията обкръжи лагера и блокира трафика в района.

Бежанците, повечето от тях мъже, но и няколко семейства, чакат да бъдат качени на автобуси, които ще ги откарат до няколко подслона в Париж.

Според проучване от миналата седмица, проведено от властите и бежански асоциации, 160 души от лагера искат да останат във Франция, докато 200 възнамеряват да отидат в други държави, предимно във Великобритания и в скандинавския район.