Нови шест победи за българите в турнири на Тенис Европа

Държавният ни шампион до 14 г. Васил Димитров (ТК "15-40") бе убедителен срещу датчанина Самуел Мотазед в третия кръг на състезанието от трета категория на Тенис Европа в Будаорш (Унгария) и в спор за място на полуфинал ще играе срещу шестия поставен Ричард Дулганов (Унгария). Димитров продължава напред и на двойки, след като заедно с Петър Бар Бирюков (Русия) се наложиха над Синтия Давид (Унгария) и Ноа Дюарден (Франция) с 6:3, 6:1. На полуфинал двамата ще имат за съперници третите в схемата Шенад Няради (Унгария) и Адам Шело (Унгария), информира БФТенис.

Топ поставеният Веселин Киселков (ТК "Авеню") се наложи над Рареш Богдан Росулеску (Румъния) с 6:4, 6:4 в състезанието от трета категория на Тенис Европа до 14 г. в Галац (Румъния). Следващият му опонент е участващият с „уайлд кард“ Андрей Войкан (Румъния). Самуил Конов (ТК "Кристи") също продължава напред след 7:5, 1:0 и отказване на Кевин-Лукас Ловас (Румъния). Сега му предстои среща с румънския квалификант Козмин Мариан Лазар. На двойки Киселков и Самуил Конов (ТК "Кристи") победиха румънците Влад Кристиан Бреазу и Михнеа Петру Захария и ще играят на финала срещу Козмин Мариан Лазар и Гьорге Лусиан Ланкасу.

Радина Терзийска (ТК "15-40") и Симона Илиева (ТК "ОК Спорт") загубиха с 3:6, 1:6 от Луси Рабоа и Мари Векерл от Люксембург в среща от първия кръг на надпреварата до 16 г. в Щайнфорт (Люксембург) от втора категория на Тенис Европа. На сингъл утре Терзийска ще играе с Флави Бруньон (Франция) в спор за място на полуфинала. Също в четвъртък Диан Недев (ТК "Шумен") ще излезе срещу Милан Велте от Германия в четвъртфиналите на надпреварата.

Мелади Тодорова (ТК "Дема"), която е топ поставена в турнира до 16 г. от трета категория на Тенис Европа в Биркерод (Дания), отстъпи на осмата в схемата Лаура Изабел Пуц (Германия) с 2:6, 3:6 в четвъртфинал.

Йоана Дудова и Луана Пласа Араужо (Бразилия) победиха София Лаурети (Италия) и Дарина Пречечтелова (Чехия) с 6:2, 6:2 и ще играят на полуфинал на турнира до 12 г. от трета категория на Тенис Европа в Малага (Испания).