Димитров и Конов спечелиха турнир на Тенис Европа

Даниела Димитрова се класира за финала на силния турнир до 14 г. в Барселона (Испания)

Васил Димитров (ТК "15-40") и Самуил Конов (ТК "Кристи") спечелиха титлата на двойки на международния турнир до 14 г. в Арад (Румъния), който е от трета категория на Тенис Европа, съобщават от БФТенис. В решителната среща българите победиха сърбите Филип Мандович и Оливър Сабо Рач с 3:6, 6:2, 10:2. И за двамата това е първи трофей при тандемите на ниво Тенис Европа.На сингъл Конов отпадна на полуфинал, след като отстъпи в оспорван мач на втория поставен Макс Ханс Реберг (Германия) с 6:7(4), 5:7.

Даниела Димитрова се класира за финала на силния турнир до 14 г. в Барселона (Испания), който е от първа категория на Тенис Европа. Състезателката на ТК "Виа Тенис Стар" отстрани на полуфиналите поставената под номер 1 Оксана Селекметева (Русия) с 6:2, 6:1. До момента Дани, която е националка на България в тази възрастова група, няма загубен сет в надпреварата, която се провежда в академията "Санчес-Касал".

Днес Алекс Ганчев (ТК „Железничар 1996”)/Антъни Генов (ТК „15-40”) ще спорят за трофея на двойки с топ поставените Александър Гьорг Мандма (Естония) и Хорхе Планс (Испания).