Около по-строги мерки срещу мигрантите се обединиха Меркел, Оланд и Ренци

Свят

23-08-2016, 08:28

Снимка:

bloomberg, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Меркел: Brexit е необратим

Ренци,Меркел и Оланд обсъждат курса на Европа след Брекзит

Тримата лидери обсъждаха и последствията за ЕС след "Брекзит"

Граничен контрол и овладяване на мигрантската криза. Около този извод, въпреки принципните си различия, се конценрираха германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд и италианският ремиер Матео Ренци. Снощи те проведоха двустранна среща, където обсъдиха основните проблеми, пред които е изправена Европа и европейскто единство.Своеобразен домакин бе Италия - тримата лидери проведоха разговорите си на борда на италианския авианосец "Джузепе Гарибалди" в Тиролско море.

Европейските страни трябва да засилят сътрудничеството в борбата срещу нелегалната миграция и защитата на външните граници на блока, бе един от основните изводи от разговорите между тримата. Обсъдена бе и темата "Брекзит" и бъдещето на Европа след излизането на един от най-силно икономически развитите ѝ членове. Друга основна теза, около която се обединиха и тримата, бе че на европа е нужно силно икоомическо развитие;

"Европа трябва да предостави рамки на защита. Ние трябва да имаме контролирани граници и да подсилим бреговите и граничните сили за сигурност. Искаме повече координация в борбата срещу тероризма, дори и вече да има направени стъпки в тази посока", заяви френският президент Франсоа Оланд.

Матео Ренци пък постави акцент върху необходимостта страните от Европейския съюз да не остават обезкуражени от решението на Обединеното кралство да напусне блока и да продължат съвместната си работа по ежедневните проблеми. Днес Ангела Меркел ще се срещне с британския принц Уилям на церемония в Дюселдорф.

"Искаме растеж в Италия, Германия и Франция. Посредством този растеж се създават работни места и за мен това означава, че трябва да създадем условия, при които частните инвестиции са сигурни и стабилни", заяви от своя страна германският канцлер Ангела Меркел.

Меркел заяви, че е сътрудничеството между Европейския съюз и Африка е от изключителна важност за овладяване на мигрантската криза на Стария континент и стабилизиране на икономиката.

Друга основна теза на германския канцлер бе нуждата от сътрудничество с Африка като ключ за справяне с мигрантската криза в Европа. "Много съм доволна, че Франция, Италия и Германия наред с Европейската комисия искат да формират партньорства със страни като Нигерия и Мали, откъдето идват много бежанци. Да им предоставим възможности в Африка е добро решение, на което трябва да вдъхнем живот", заяви Меркел.