Наши тенесисти на полуфинали на ITF турнира в Минск (Беларус)

Младенов е на 1/2-финал на сингъл и финал на двойки, Шиникова е на 1/4-финал на сингъл и 1/2-финал на двойки

Васко Младенов продължава с отличното си представяне на ITF турнира в Минск (Беларус), който е с награден фонд 10,000 долара, информира БФТенис. Националът ни за Купа "Дейвис" се класира за полуфиналите на сингъл, след като победи Марат Девиатиаров (Украйна) с 4:6, 6:2, 6:3 и в спор за трофея ще се изправи седмия поставен Ярослау Шила (Беларус). Двамата са се срещали веднъж досега, като това беше по-рано през сезона на фючърс в Узбекистан, а Васко загуби с 1:2 сета.

 

На двойки Младенов в тандем с Маркос Каловелонис (Русия) победиха със 7:6(5), 6:2 поляците Камил Гажевски и Симон Валков и ще играят на финала. Там Младенов отново ще трябва да се изправи срещу Шила, който играе в тандем със сънародника си Дмитрий Жирмонт.

Изабелла Шиникова победи Дениз Казанюк (Израел) с 4:6, 6:4, 6:4 и се класира на четвъртфиналите на сингъл на силния турнир от календара на ITF в Хехинген (Германия), който е с награден фонд 25,000 долара. Там българката, която е топ поставена, ще се изправи срещу швейцарската ветеранка Пати Шнидер, на която даде само шест гейма миналия месец в Дармщад.

На двойки Шиникова и партньорката ѝ Николета Даскалу (Румъния) се наложиха над Катерина Ленерт (Филипините) и Нина Алибалич (Хърватия) със 7:6(4), 7:5 и ще играят на полуфинал срещу вторите в схемата германките Никола Гойер и Ана Зая.

Юлия Стаматова партньорката ѝ Паулин Пайе (Франция) не успяха да победят италианките Джорджия Маркети и Анджелика Моратели и след 4:6, 3:6 отпаднаха на полуфиналите на двойки на ITF турнира в Априлия (Италия), който е с награден фонд 10,000 долара.