Победи за Васко Младенов, Шиникова и Стаматова в турнири на ITF

Васко Младенов продължава със страхотното си предствяне на ITF турнира в Минск (Беларус), който е с награден фонд 10,000 $, съобщава БХТенис. Националът ни за Купа "Дейвис" се класира за четвъртфиналите на сингъл, след като в мач от втори кръг победи Алон Елиа (Израел) с 6:4, 7:5. Следващият му съперник ще бъде Марат Девиатиаров (Украйна). След това Васко в тандем с Маркос Каловелонис (Русия) се наложиха с 6:2, 6:4 представителите на домакините Артур Дубински/Иван Лютаревич и си осигуриха място на полуфиналите. В спор за място на финала Младенов и партньорът му ще срещнат поляците Камил Гажевски и Симон Валков.

Изабелла Шиникова стартира с победа участието си на сингъл на силния турнир от календара на ITF в Хехинген (Германия), който е с награден фонд 25,000 долара. Третата ракета на България се наложи над квалификантката Мелани Стоке (Норвегия) със 7:5, 6:3. Следващата ѝ съперничка ще бъде Дениз Казанюк (Израел). Вчера Шиникова записа успех и на двойки, където ще играе четвъртфинал.

Юлия Стаматова се класира за полуфиналите на двойки на ITF турнира в Априлия (Италия), който е с награден фонд 10,000 $. Българката и партньорката ѝ Паулин Пайе (Франция) победиха Естел Касцино (Франция) и Кира Шроф (Индия) с 3:6, 6:0, 11:9. В следващия кръг победителките ще играят с италианките Джорджия Маркети и Анджелика Моратели.Преди това Юлия отпадна във втори кръг на сингъл, където отстъпи с 3:6, 0:6 на Бианка Турати (Италия).