Бойко Борисов пристига в Бургас днес

Премиерът ще присъства на военноморското учение "Бриз 2016" и ще открие обхода край града

Министър-председателят Бойко Борисов ще пристигне тази сутрин в Бургас, за т.нар. ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2016", което се провежда в акваторията на Бургаския залив. В учението участват над 25 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, включително и три кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. В Бургас ще бъдат още министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов.
Една от демонстрациите в поредния ден от учението ще бъде ликвидиране на последиците от терористичен акт на борда на кораб. Ще има още проиграване на операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море, атака на подводница с използване на противоподводни бомби, отразяване на асиметрични атаки на море и атаки на въздушен противник. 
Премиерът обаче няма да се качи на кораб, за да наблюдава учението.

В 10,30ч. Борисов ще открие официално северната дъга на Бургас, която ще извежда трафика от София към Черноморието на юг извън града.