Поне 70 са убити след терористична атака в Ница (18+ ВИДЕО)

ВНИМАНИЕ !!! СЛЕДВАЩИЯТ МАТЕРИАЛ СЪДЪРЖА ТЕЖКИ КАДРИ !!!

Най-малко 70 души са убити и над 100 човека са ранени, след като камион се е врязал в тълпа, наблюдаваща в фойерверките по случай Деня на Бастилията във френския курортен град Ница в четвъртък вечерта, съобщи АФП, като се позова на местна телевизия.

Говорейки пред BFM TV, заместник-префектът на Приморския алпийски регион Сабастиен Хъмберт заяви първоначално, че са загинали около 30 души, а около сто души са ранени.

Кметът на града също съобщи, че има десетки загинали. „Скъпи съграждани, шофьорът на камиона е причинил смъртта на десетки. Умолявам ви да си останете у дома", написа Кристиян Естроси в Twitter.

Агенция "Ройтерс" съобщава за 60 загинали при трагедията, отбелязва Нова телевизия. Местни медии съобщават за поне 50 жертви, но няма официално потвърждение.

"Настана паника", разказа свидетел на трагедията пред местния телевизионен канал. "Видяхме бял камион да се движи директно към тълпата хора. Един мъж стреля към тълпата преди да бъде застрелян от полицията", каза още той.

Руската агенция ТАСС съобщи, позовавайки се на френската префектурата на Приморските Алпи, че в четвъртък вечерта в Ница е извършен терористичен акт.

Според BBC убитите са 70 и броят им нараства, личността на шофьора все още не е изяснена.

Атентатът се е случил на емблематичния крайбрежен булевард "Променад де Инглес" на едно от най-посещаваните от туристите и местни жители места, в близост до петзвездния хотел "Негреско", който е другата емблема на курортния град.