Хамза бин Ладен: Ще отмъстя за баща си

Син на покойния лидер на Ал-Кайда Осама бин Ладен - Хамза, обеща да отмъсти на САЩ за смъртта на баща си, съобщи АП, позовавайки се на мониторинговата организация Ес Ай Ти И "Интелиджънс груп".

В аудио съобщение, озаглавено „Всички ние сме Осама“, Хамза бин Ладен обещава да продължи делото на групировката и борбата срещу САЩ и техните съюзници.

"Ако си мислите, че престъплението, което извършихте в Аботабад (градът в който бе убит Осама - бел.ред.) ще остане безнаказано, то жестоко се лъжете", каза Хамза бин Ладен в 21-минутното си обръщение, публикувано в интернет. Той обясни, че в този случай, всички граждани на САЩ са отговорни за решенията, взети от техните лидери.

Хамза бин Ладен, който е член на Ал Кайда, увери, че терористите ще продължат да се борят срещу Съединените щати, за да отмъстят за всички "потиснати мюсюлмани."

“Ние ще продължим да нанасяме удари срещу вас - във вашата страна и в чужбина. Това е в отговор на действията ви, които потискат хората в Палестина, Афганистан, Сирия, Ирак, Йемен, Сомалия и в останалата част от мюсюлманския свят“, казва Хамза бин Ладен.Осама бин Ладен бе убит през 2011 г. по време на специална операция на американските военни в Аботабад (Пакистан).

Местоположението на 25-годишният Хамза бин Ладен е неизвестно.