Президентът Израел Реувен Ривлин ще бъде на посещение в България

Политика

06-07-2016, 11:47

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пристигат първите туристи от Израел

Турция и Израел все повече се сближават

Президентът Реувен Ривлин ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и с министър-председателя Бойко Борисов

Развитието на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, енергийната диверсификация, ситуацията на сигурност в Европа и в региона на Близкия Изток и миграционната криза се очаква да бъдат във фокуса на разговора на двамата президенти.

В 10.15 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента на Държавата Израел. Реувен Ривлин ще положи цветя пред паметника на Незнайния войн.


В 10.40 часа президентите Плевнелиев и Ривлин ще проведат среща „на четири очи“ на Дондуков“ 2, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации на Република България и Държавата Израел.

Двамата държавни ръководители ще дадат съвместна пресконференция, която е от 11.55 часа в Гербовата зала.

В 16.45 часа президентите Росен Плевнелиев и Реувен Ривлин ще открият Паметник на спасението, посветен на българската еврейска общност, спасена в годините на Втората световна война.

В рамките на държавното си посещение в България президентът Реувен Ривлин ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и с министър-председателя Бойко Борисов.