НС ратифицира присъединяването на Черна гора в НАТО

Цветан Цветанов поздрави председателя на Скупщината на Черна гора за интеграцията им в НАТО

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави председателя на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович по повод ратифицирането от българското Народното събрание на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Черна гора. Двамата разговаряха в сградата на Народното събрание, където Пайович лично наблюдава ратификацията на договора.
По време на срещата Цветан Цветанов подчерта, че България подкрепя Черна гора както в присъединяването й към Северноатлантическия пакт, така и в усилията и преговорите за членство в Европейския съюз. „България оценява високо избора на Черна гора да се присъедини към страните на Балканите, които дават своя принос за стабилността и мира в региона и в цяла Югоизточна Европа“, подчерта Цветанов.
От своя страна председателя на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович благодари на България за подкрепата и добрите приятелски отношения между двете страни. Пайович увери председателя на най-голямата парламентарна група в Народното събрание Цветан Цветанов, че Черна гора ще бъде достоен член на НАТО и гарант за сигурност в региона на Западните Балкани и ще продължи усилията си за присъединяване към Европейския съюз.