Елица Василева отново в състава на България за финалите на Гран При

Селекционерът Иван Сеферинов потвърди нейното участие

Елица Василева отново е в състава на женския национален отбор по волейбол на България. Националката, която претърпя операция от менискус преди месец е във Варна и тренира със своите съотборнички.  Тя ще бъде в групата от 14 състезателки за финалния турнир от втора дивизия на Световното Гран При през уикенда. Това потвърди селекционерът на тима Иван Сеферинов на официалната пресконференция преди решителните мачове в Двореца на културата и спорта.

 

В единия полуфинал от надпреварата България се изправя срещу Полша, като двубоят е на 18 юни (събота) от 19:10 ч в зала "Конгресна" във Варна. Другият полуфинал противопоставя Пуерто Рико и Доминиканска република, като започва 16:10 ч.  Финалът е на 19 юни (неделя) от 19:10 ч. Преди това, от 16:10 ч е спорът за 3-4 място.


В българския състав има още няколко промени, след като Цветелина Заркова и Мария Данчева също се присъединиха, а от лагера бе освободена Мира Тодорова.


Състав на България за финалните мачове във Варна

Разпределители

Лора Китипова

Петя Баракова

Диагонали

Емилия Николова

Юлия Стоянова

Посрещачи

Елица Василева

Ева Янева

Гергана Димитрова

Мирослава Паскова

Центрове

Нася Димитрова

Виктория Григорова

Мария Данчева

Вероника Бежандолска

Цветелина Заркова

Либеро

Мария Филипова

Женският национален отбор на България играе срещу Полша на полуфинал утре (18 юни) от 18:10 ч в Двореца на културата и спорта във Варна. Преди това е другият полуфинал между отборите на Доминиканската република и Пуерто Рико.