Подпалиха джипа на оцелял след престрелки и клане подземен бос

Камера заснела маскиран да залива Хамъра с течност преди да го подпали

Джипа на небезизвестния Айдън Юсеинов, който през януари оцеля след престрелка, е бил запален тази нощ. Джипът "Хамър" бил оставен на платения паркинг до Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, след като преди време някой нарязал и четирите гуми на голямото возило. 

В 1:37 ч. снощи бил подаден сигнал за пожара на телефон 112 от гражданин, който видял пламъци и чул взрив. Само за няколко минути на спешния телефон се получили още поне 20 обаждания.

Причините за възникването на пожара се изясняват, по случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.330, ал.1 от НК.

Иззети са записите от охранителните камери, като на един от тях се вижда маскиран мъж, който залива задната част на джипа с течност, след което подпалва возилото. 

Айдън Юсеинов бе обвинен от Спецпрокуратурата през февруари в разпространение на наркотици като лидер на организирана престъпна група. Той и двама от другите й членове бяха задържани на 12 февруари вечерта при специализирана операция на ГДБОП и ТД БОП -Велико Търново под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. 
След дни бяха повдигнати обвинения на петима участници в групата - на 45-годишния Айдън Юсеинов, Карамфил Бижев, Тунай Генчосманов, Илиян Топалов и Бисерка Димитрова. Според събраните тогава доказателства, групата е действала от началото на 2015 г. не само на територията на областта, но и на съседни области. Тя разпространявала предимно амфетамини, марихуана и хашиш.

Вече три пъти за последните няколко години Айдън, който още е "на топло" оцелява на косъм. В житейските му премеждия влизат две престрелки и едно люто клане, като след всеки от инцидентите той бе хоспитализиран с опасност за живота