Павликенски братя стреляли по Айдън и авера му Карамфил

Крими

19-01-2016, 13:27

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нападателите с прякор Червеите били задържани в дома им

Наказателен отряд от двама братя от Павликени с прякор Червеите е стрелял късно снощи срещу Айдън Юсеинов на 45 г. и Карамфил И. на 32 г. Екшънът се е разиграл около 23 ч., а минути по-късно на тел. 112 е бил подаден сигнал от гражданин, който чул изстрелите. Айдън Юсеинов е настанен в болница с прострелна рана в корема. Лицето е криминално проявено, в досието му присъстват кражби, изнудване, хулиганство, шофиране без книжка, като освен това е и осъждан. Другият ранен е също от криминалния контингент. “Това лице е простреляно в шията и е настанен в болница с опасност за живота”, информира на нарочен брифинг директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. По информация от МОБАЛ Карамфил И. ще бъде лекуван в „Пирогов”.

Двамата простреляни били намерени в офис от полицаите, дошли след подаване на сигнала за стрелба. Предполага се, че те са били изненадани от Червеите, които влезли в офиса с взлом. Малко след това обаче се появили собствениците на помещението, което предизвикало екшъна. До момента е установено, че е стреляно с незаконно притежавано оръжие, но от полицията не съобщават подробности какво е то и дали изобщо е установено. Няма данни дали ранените са отговорили на стрелбата, но нито един от двамата не притежава разрешително за оръжие.
Извършителите са заловени няколко часа след екшъна в дома им в Павликени. От полицията съобщиха, че лицата са криминално проявени- извършвали са кражби, грабежи, хулиганства.
Полицията и прокуратурата работят по няколко версии, като едната от тях е опит за кражба. В момента се извършва проверка с какъв точно бизнес са се занимавали простреляните. Установено е, че в офиса е нямало оръжия или наркотици, но органите на реда запазват мълчание дали се е съхранявала крупна сума пари там. По данни на простреляните не липсва нищо от офиса, информираха от полицията.

Срещу Айдън Юсеинов беше стреляно и през 2009 год. в центъра на Велико Търново, когато по чудо оцеля след тежки рани в главата, корема и ръката.