Светът ликува! Джон Сноу възкръсна в „Игра на тронове“

Зловещата червена жрица Мелисандра върна от отвъдното любимия на милиони герой

Милиони фенове на сагата "Игра на тронове" по целия свят избухнаха с радосни възгласи, след като гледаха втория епизод от новия сезон на хитовата поредица. Те слушаха цяла година актьори и продуценти, които разказваха как любимият им герой Джон Сноу е мъртъв и няма да възкръсне.

Ето, че се случи чудо, той отвори очи и пое дълбоко дъх в последната секунда на серията. Червената жрица Мелисандра, която пък скандално се разкри като старица в първия епизод, съживи лорд командира на Черния замък. Подобно връщане от мъртвите чрез нейните магически сили отдавна бе подозирано от по-наблюдателните зрители и подобни прогнози за завръщането на Сноу витаеха още преди година.
Младият британец Кит Харингтън, който изпълнява ролята, дори се извини на феновете след излъчването на втория епизод.

В специално видео за "Entertainment Weekly" 29-годишният актьор каза: "Искам да се извиня на всички, че лъгах. И се радвам, че хората се разстроиха от неговата смърт. Най-много се страхувах, че на феновете няма да им пука и просто ще си кажат: "Добре, Джон Сноу е мъртъв."

Възкръсването не се случва за първи път в "Игра на тронове". Зрителите видяха как благодарение на Бога на светлината Торос от Мър съживи Берик от Братството. Тогава той призна, че се е връщал шест пъти от отвъдното, но всеки път е по трудно. А феновете ще разберат какъв е ефектът на възкръсването върху Джон едва след една седмица.