Пет основни табута в секса

За да имате хармонични отношения с партньора не допускайте тези грешки

Не греши само този, който не опита. Тази истина осъзнава всеки един от нас най-вече, учейки се от грешките си, особено когато става въпрос за чувства. Но някои грешки може значително да подкопаят основата на отношенията с любимия човек. Говорим за грешки в леглото.

Ето петте табута в интимните отношения, според психолозите

Сравняване с бивш партньор

При никакви обстоятелства не трябва да сравнявате партньора си с други хора, дори и ако сравнението е в полза на любимия. Ако величаете сексуалните постижения на някой друг (особено бивш), това ще се възприеме като пряка индикация за провала на вашия спътник, в най-добрия случай ще нарани и раздразни, а в най-лошия случай ще ви "изпрати" на среща с обекта на вашата похвала, дори ако не сте имали нещо подобно предвид.

Да давате висока оценка на партньора си за сметка унижението на достойнствата на предишния партньор също не е добър ход: може би някой ще го приеме като комплимент, но ще има и такъв, който ще реши, че вие принизявате достойнствата на всички свои бивши, и в случай на раздяла го очаква същата съдба. Най-доброто решение тук е просто да се избегнат сравнения и препратки към предишни връзки, това ще ви представи в най-изгодна светлина.

Критика и недоволство
За съжаление, обсъждайки сексуални теми с партньора, повечето хора формулират личните си желания под формата на критики, и то не винаги положителни. Тези атаки не водят до нищо добро: с постоянно оплакване лишавате партньора си от свободата да се опита да промени нещо и да го направи по различен начин. По-голямата част от хората са склонни да приемат конструктивна критика и са щастливи да направят нещо ново за да доставят удоволствие на партньора.

Скованост и самоконтрол
Това табу се отнася повече за жените, но и от части за мъжете. По-голямата част от нежния пол мисли за това как изглежда по време на секс: "как да застана, че партньора да не забеляза тази излишна гънка на корема или първите признаци на целулит"?! За никаква наслада и отпускане не може да става въпрос при това положение, кому е нужно това. Трябва да изхвърлите всички тези мисли от главата си, изключете контрола и напълно да се насладите на процеса. 

Щом сте се оказали заедно в леглото определено сте се харесали един друг, така че можете да се отпуснете и да забравите за външния си вид. Освен това, вашата неувереност, скованост и несигурност обезателно ще бъдат забелязани от партньора ви. Твърде възможно е странното ви поведение да създаде впечатлението, че той не прави нещо както трябва.

Сексуален егоизъм
Да мислите само за себе си, забравяйки за задоволяването на партньора може да доведе до ситуацията партньорът ви да започне несъзнателно да ви мъсти за неоправданите очаквания в  други области на съвместния ви живот. Например, постоянно лошо настроение, не взема предвид желанията ви и така нататък. В най-лошия случай, той ще потърси удовлетворяване на сексуалните си нужди с някой друг. 

Практиката показва, че тотални сексуалните егоисти, които получили задоволяване напълно игнорират желанията на партньора са изключително малко. Напротив, в знак на благодарност за приятните моменти повечето са готови да направят всичко възможно, за да донесат удоволствие на партньора си.

Шантаж и изнудване
До този метод обикновено прибягват жените, когато искат да "възпитат" мъжа си или да получат някои материален бонус. Във всеки случай, това не може да продължи дълго и манипулираният рано или късно започва да си го връща. Обикновено в ежедневието, игнорирайки и забравяйки за интересите на изнудвача. Също така, подобно поведение обикновено води до тривиална изневяра, и мотивът за това може да бъде не толкова желанието за любовна връзка, а мисълта за наказание на "изнудвача".