Изследване: Жените обичат секса не по-малко от мъжете!

За жените сексът е една възможност да усетят ласка и близост с партньора си и много от тях нямат нищо против, ако това се е случва по-често

Учени са провели интересно проучване, твърдо решени да разберат дали жените искат секс толкова секс колкото и мъжете. За да разкрият истината, те разработили специално мобилно приложение. Оказва се, че момичетата обичат секса толкова, колкото и момчетата, и са съгласни да го правят все повече.

На петстотин дами които вече използват смартфони за да контролират менструалния цикъл и репродуктивното си здраве, е предложено за инсталиране на ново приложение за изучаване на техния сексуален живот, което да използват за известно време.

Установено е, че при три четвърти от жените, количеството секс, което получават на този етап от живота си не е достатъчно. Те са съгласни да бъдат сексуално активни повече от 3 пъти седмично. Почти 15% от момичетата са готови да правят любов до 6 пъти на седмица.

Относно качеството на сексуалните отношения, 70% от жените, заявяват че не изпитват оргазъм по време на всеки акт, но като цяло са доволни от своите взаимоотношения с партньора. Те признават, че не се стремят да постигнат удоволствие при всеки акт. За жените сексът е една възможност да усетят ласка и близост с партньора си и много от тях нямат нищо против, ако това се е случва по-често.