Стрелба в Капитолия (обновена)

Свят

28-03-2016, 22:46

Снимка:

washington.cbslocal.com

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ отпускат 20 млн. долара за мигрантите в Европа

Полицай бе прострелян в туристическия център на Конгреса на САЩ

Полицай от охраната на Капитолия беше ранен при стрелба в туристическия център за посетители в комплекса на американския Конгрес във Вашингтон. Стрелецът е задържан, съобщи CNN.

Всички служители и посетители бяха евакуирани, а районът - отцепен от съображения за сигурност. Блокиран е и районът на Белия дом.

След инцидента в сградата на Конгреса не се допуска влизане и излизане на хора от съображения за сигурност. В момента конгресмените са във ваканция. Белият дом също е затворен за посетители след съобщенията за изстрели на Капитолийския хълм.

 

 

 

По информация на телевизия CBS на работещите в Капитолия е било обяснено, че никой няма да бъде пуснат да влезе или да излезе от сградите в комплекса. Хората са имали възможност да се движат вътре и под земята между отделните постройки. Ако обаче се намират отвън, те е трябвало да намерят къде да се скрият, съветваха от полицията. 

Междувременно беше съобщено, че мъж се е опитал да прескочи оградата на Белия дом, докато вътре течеше празненство по случай Великден. От американските тайни служби съобщават, че това не отговаря на истината, а районът е бил блокиран заради стрелбата в Капитолия. 

 

(обновена) По последни данни, стрелецът е бил ранен по време на ареста и е откаран в болница. 

Инцидентът със стрелбата в Конгреса е бил единичен и не съществува заплаха за посетителите, съобщи полицията във Вашингтон. Според информация на вестник New York Post, при влизането на стрелеца в центъра за посетители на Капитолия неговото оръжието е активирало метал детектора. Тогава мъжът извадил пистолета си, насочил го към полицай, който стрелял по посетителя. 

При инцидента са ранени служител на реда и стояща наблизо жена, но не са получили огнестрелни рани, разказал източник от Конгреса.