САЩ отпускат 20 млн. долара за мигрантите в Европа

Свят

28-03-2016, 22:29

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Парите ще бъдат разпределени в агенции на ООН, Червения Кръст и Червения полумесец

17,5 милиона долара от тази помощ са предназначени за Върховния комисариат на ООН за бежанците, 2 милиона долара за дейността на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Гърция. 500 000 долара са предназначени за работата на Фонда на ООН за населението с жени и момичета в Югоизточна Европа за предотвратяване на насилието срещу жени, съобщава Държавният департамент на САЩ. 

Върховният комисариат на ООН за бежанците ще използва средствата за спешна и животоспасяваща помощ, помощ при посрещането на бежанци, анализ на информацията за нарушения на човешките плава, регистрация и идентификация на новопристигнали бежанци, съвети и информация за потенциалните бежанци за законни начини да влязат в Европа. 

Червеният кръст ще използва получените средства за хранителна и нехранителна помощ, оказване на първа помощ, психологическа помощ, доставка на вода и санитарни материали и за откриване на членове на едно семейство. С новите средства общата помощ на САЩ за европейската бежанска криза достига 44 милиона долара от миналата година насам.

От Държавния Департамент на САЩ поясняват още, че от миналата година досега помощта на Америка за регионалния фонд за справяне с бежанската и мигрантската криза възлиза на 44 милиона долара.