Самоубийствен атентат в Пакистан уби повече от 60 и рани 91 души

Терористичната групировка "Джамаат ал Ахрар", близка до талибаните, е поела отговорност за атаката

При самоубийствен бомбен атентат в парк, в близост до детска площадка в източния пакистански град Лахор са загинали най-малко 50 души, а други 91 са били ранени. Много от загиналите и ранените са жени и деца. Според някои източници, жертвите са 60.
Това съобщи USA Today, като цитира изявление на властите в провинция Пенджаб. Според техните данни, много от ранените са в критично състояние.
По-късно терористичната групировка "Джамаат ал Ахрар", близка до талибаните, е поела отговорност за атаката и е заявила, че нейна цел са били християните в района.
Отбелязва се, че част от християнския свят днес празнува Великден, освен това в неделния ден паркът е бил пълен със семейства, които са се разхождали.
Местни телевизии показват шокиращи кадри след експлозията. Очевидец, намирал се в района и спасен по чудо, съобщава, че тя е била толкова мощна, че е свалила него и семейството му на земята.
Районът е бил отцепен от полиция.
Полицейски шеф е заявил, че конкретна заплаха за днешния ден и това място не е била получена, но припомня обстановката в момента.