Казанлък ще бъде домакин на шестия турнир от Скаут лигата

Състезанието е за момичета родени през 2002 и 2003 година

Казанлък ще бъде домакин на шестия турнир от Скаут лигата по волейбол на България, която през този сезон е за момичета родени 2002/2003 година. Поредният турнир от уникалния проект на БФВ за развитие на младите волейболистки ще се проведе в три дни, от 11 до 13 март (петък-неделя).

Форматът от предишните издания се запазва, като в надпреварата ще участват осем отбора, но ще има промени в участниците. Два тима се завръщат след едномесечно отсъствие – победителят от четвъртия турнир Арда (Кърджали) и Марица (Пловдив). Два отбора отпадат – съответно заелите последните две места в последния турнир – Звезди 94 (София) и Локомотив 1929 (София). Нов отбор също ще се присъедини към надпреварата, като това е победителят в три квалификационни турнира в регион Добруджа – Омуртаг (Омургаг).

Осемте участника в шестия турнир: ЦСКА(София), Славия (София), Левски (София),ЦПВК (София), Казанлък Волей (Казанлък), Марица (Пловдив), Арда (Кърджали) и Омуртаг (Омуртаг)

Отборите ще бъдат разделени в две предварителни групи по четири тима, в които се играе всеки срещу всеки. Първите два оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за първото място, победените за 3-4 място.

Третите отбори в групите играят за разпределение на пето-шесто място в крайното класиране. Последните от груповата фаза спорят за седма-осма позиция в крайното подреждане на турнира.

Разпределението на двете групи в турнира и програмата на срещите ще бъде оповестено допълнително.