Номинираха Четин Казак за лидер на ДПС

Издигнат е от структурите в Габровско

За председател на ДПС е номиниран депутатът Четин Казак. Това е станало на проведеното в края на минала седмица събрание на структурите от област Габрово, предаде Дарик. Четин Казак е един от тримата съпредседатели, които застанаха начело на ДПС след свалянето на Лютви Местан от поста и изключването му от партията.


Областният председател на партията Ердоан Узунов обясни пред Дарик, че Казак има потенциал да спечели подкрепата на делегати и от други региони. Те биха гласували за него на предстоящия национален форум. Узунов е убеден, че Четин Казак е личност, която обединява. Той притежавал качествата, които са необходими за председателското място в ДПС.


По думите на областния председател на ДПС Четин Казак е амбициозен. Ердоан Узунов твърди, че Казак нямал притеснения да отиде в лагера на опонента, за да получи подкрепа за дадена инициатива. Хора с различна политическа ориентация ходели в неговите приемни като народен представител и Четин Казак откликвал.


В 42-то Народно събрание Четин Казак е секретар на парламентарната група на ДПС, председател на Комисията по правни въпроси, зам.-председател на Комисията по отбрана и зам.-председател на Комисията по външна политика. Той е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно събрание, наблюдател в Европейския парламент, а от 1 януари 2007 г. редовен евродепутат до изборите за Европейски парламент на 20 май същата година.